SV | NO | DK            Logga in | Kundtjänst: 0346-73 24 00 | Support: 0346-73 24 50 

 

Unidentbloggen

Här skriver vi om smått och stort, smalt och brett

  • Hem
    Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
  • Kategorier
    Kategorier Visar en lista på kategorier från denna blogg.
  • Taggar
    Taggar Visar en lista på taggar som använts i bloggen.

Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter växa i Stockholm

Aqua Dental fortsätter växa. Genom ett förvärv av Klara Tänder på Vasagatan får bolaget nu en fjärde klinik i centrala i Stockholm ”Det är en klinik på bästa läge och med väldigt kompetent personal”, säger Aqua Dentals vd Henrik Augustsson.

Under 2016 har tandläkarkedjan Aqua Dental hunnit både etablera sig och expandera i Göteborg; och nu fortsätter bolaget sin expansion även i Stockholm. Aqua Dental driver nämligen nu Klara Tänders klinik på Vasagatan, som man förvärvat från de tidigare ägarna. Tandläkarkedjan lägger därmed till en fjärde klinik på attraktivt läge till sina existerande kliniker på Östermalm, Kungsholmen och i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

Enligt Aqua Dentals vd Henrik Augustsson känns övertagandet som en naturlig utveckling för Aqua Dental. På grund av växande antal patienter har de under en tid varit i behov av nya lokaler i centrala Stockholm och genom förvärvet av Klara Tänder får de nu tillgång till en etablerad klinik, med ett stort upptagningsområde och erfarna tandläkare.  

– Vi har haft kapacitetsbrist och behövt nya lokaler för att kunna ta emot fler patienter. Vi har titta på flera alternativa förvärv och även sett över alternativet att bygga nytt men den här möjligheten föll ut som mest attraktiv. Det är en klinik på bästa läge och med väldigt kompetent personal, speciellt inom estetisk tandvård, säger Aqua Dentals vd Henrik Augustsson.

De tidigare ägarna tandläkarna Kristina Engholm Norstedt och Gunilla Camber, med 30 års erfarenhet att driva sina egna kliniker, har under en längre tid följt Aqua Dental och sett tandläkarkedjans positiva utveckling.

  – Vi letade inte efter att sälja men efter flera kontakter med Aqua så såg vi att det fanns god enighet i vart tandvården är på väg. Vi fastnade också för de goda möjligheterna att få tillgång till många nya patienter inom estetisk tandvård.

Den nya lokalen innebär att Aqua Dental förstärks med sex nya behandlingsrum med möjlighet att ta emot nya patienter direkt från markplan på Vasagatan. Lokalerna kommer genomgå en mindre renovering för att anpassas till Aqua Dentals koncept men Henrik Augustsson menar att det inte rör sig om några större anpassningar för den nya kliniken. Kliniken i markplan kommer även att utvecklas till akutklinik med Stockholms bästa öppettider

  – Vi har redan en samsyn kring hur vi jobbar med högkvalitativ tandvård med ett stort fokus på kundupplevelsen så det är en relativt enkel integration till Aquas koncept.

 

Henrik Augustsson, VD
henrik.augustsson@aquadental.se
Aqua Dental  |  Stureplan 2, 114 35 Stockholm
+46 20-20 20 80