SV | NO | DK            Logga in | Kundtjänst: 0346-73 24 00 | Support: 0346-73 24 50 

 


Vårt ansvar

Vi på Unident tycker att det ligger i allas vårt ansvar, både som företag och medmänniska, att göra det vi kan för att på så sätt göra skillnad. Genom att stödja Operation Smile, som är vår vänorganisation, hoppas vi kunna vara med och göra skillnad, åtminstone för en liten del av alla dem som behöver det som mest.

Operation Smiles medicinska volontärer ställer upp med sin tid, sin kompetens och sitt engagemang för att förändra livet för tusentals barn världen över. Visionen är att inget barn i världen ska kränkas eller tvingas leva undangömt på grund av en behandlingsbar ansiktsdeformitet. Den visionen ställer även vi på Unident upp på.

 

Så här beskriver Operation Smile varför de behövs och vad de gör:

Var tredje minut föds ett barn med läpp-, käk- eller gomspalt någonstans i världen. Många av barnen har svårt att äta och tala så att andra förstår. De riskerar att bli mobbade och utsatta för fördomar och trakasserier som tvingar in dem i isolering och ensamhet. Många av dem går aldrig i skolan. 

Operation Smile är en internationell hjälporganisation som bildades i USA 1982. Operation Smile har mer än 5000 medicinska volontärer från 80 olika länder varav ca 200 i Sverige, Norge, Danmark och Finland. 

Operation Smile arbetar långsiktigt för att bygga upp kompetensen och resurserna i programländerna genom att bygga och driva permanenta kliniker som förutom operationer även kan erbjuda till exempel tandvård, nutrionsvård och möjlighet att träffa logoped.

  

 

Malou & Julia på uppdrag på Madagaskar

Malou von Sivers, ambassadör för Operation Smile, reste till Madagaskar 2016 för att följa organisationens arbete på fältet. Här ihop med Clara, som hoppas på en operation, och dottern Julia, själv född med gomspalt. Foto: Zute Lightfoot

TV-journalisten Malou von Sivers blev 2016 Operation Smiles första ambassadör i Sverige. Malous egen dotter Julia föddes med gomspalt och hon känner därför ett djupt personligt engagemang för den medicinska hjälporganisationen, vars uppdrag är att hjälpa barn som föds med läpp-, käk-, eller gomspalt (LKG). För att med egna ögon se hur Operation Smiles volontärer arbetar ute på fältet, med att ge barn livsförändrande operationer, reste Malou och Julia till Madagaskar. 

- Min resa till Madagaskar blev ett minne för livet, berättar Malou von Sivers, som under resan mötte många barn med LKG.
Ett av alla dessa barn var nioåriga Clara, som föddes med både dubbelsidig läppspalt och gomspalt. Det blev ett starkt möte och omedelbar kärlek mellan Clara och Julia.

 

Nazifas leende

Nazifa levde sina första fyra år i mörker. Hennes föräldrar ville skydda henne från omgivningens fördomar och barnen som kastade stenar på henne. Hon föddes en läppspalt som vanställde hennes ansikte. Men när hjälporganisationen Operation Smile kommer till Etiopien får hon en chans till en operation och ett nytt liv.

Se filmen om Nazifa här >

 

Petra om sitt starka möte med Joyce

Hör volontären och plastikkirurgen Petra Peterson berätta om sitt starka möte med Joyce och varför Operation Smile behövs

< Se film här