Över 100 intraorala scanners är på väg ut till Folktandvården!

3shape Trios Move digitalt avtryck på skärm

Flera Folktandvårder i Sverige ligger långt fram inom tandvården när det konventionella avtrycket nu ersätts med digital teknik, bl a Folktandvårderna i Västerbotten, Västernorrland, Halland, Skåne, Östergötland och Stockholm - och det är med stor glädje och stolthet vi kan meddela att alla dessa valt oss på Unident som samarbetspartner och leverantör till sina intraorala scanners. Dessutom levererar, installerar, utbildar och supportar vi löpande digital avtryckstagning på privata kliniker runt om i hela Sverige.

TEXT: Unident AB

De gemensamma kriterierna för folktandvårdernas upphandlingar har varit pris, kvalitet och kanske det viktigaste av allt - att kunna leverera en bra utbildning och en kunnig support för att snabbt och enkelt komma igång med produkten. Vilket också är vårt huvudfokus gentemot våra kunder. Vi på Unident har nu digitaliserat tandvården i över 20 år och har genom åren byggt upp en omhändertagande organisation som klarar att leverera enligt alla önskade kriterier.

– Det digitala avtrycket går snabbare, blir mer exakt och framför allt är det en fråga om komfort för kunden.Tandläkare Sandra Hagenborg, ansvarig för införandet av intraoral scanning på Folktandvården Stockholm.


Som ett led i Folktandvården Stockholms arbete mot digitala och hållbara metoder och arbetssätt har man nu valt att införa digital scanning på sina kliniker. Den digitala tekniken som nu ersätter det konventionella avtrycket är snabb, smidig och exakt. I Norden använder redan över 1500 tandläkarkliniker digital scanning, vilket visar att tekniken är mogen och att FTV Stockholms gjorda upphandling ligger helt rätt i tiden.Istället för den kladdiga avtrycksmassan som får stelna i patientens mun skapas nu avtrycken via intraoral scanning, vilket gör arbetet mer effektivt och bekvämt för både patienter och tandvårdspersonal. 

Scanningen ger en digital 3D-bild av bettet direkt på datorskärmen vilket gör att patienten tillsammans med tandläkaren lätt kommer att se hur resultatet kommer att bli, och ger möjlighet att välja färg, form och position på tänderna på ett helt nytt sätt jämfört med konventionella metoder. Dessutom ger den nya tekniken en minskad klimatpåverkan då man slipper transportera avgjutningar till labbet utan istället skickar en digital 3D-fil via datorn. 
– Det innebär att våra transporter minskar rejält och det är viktigt ur ett hållbarhetsperspektiv, poängterar Sandra Hagenborg.

Den nya tekniken kommer att introduceras på över 80 kliniker i Stockholms Läns landsting under de närmaste åren.


Läs Pressmeddelandet från Folktandvården Stockholm på MyNewsDesk - klicka här >

Dela:
Unident

Din Webbläsare stöds ej

Du använder en gammal version av Internet Explorer. För att kunna utnyttja alla funktioner på vår sajt så behöver du uppgradera din webbläsare. Klicka på länken nedan för anvisningar om hur du uppdaterar din webbläsare.

Please upgrade your browser! 
Your browser is too old and is not supported. In order to utilize all features on our site, you need to upgrade your browser. Click the link below for instructions on updating your browser.

Internet Explorerhttps://support.microsoft.com/en-us/help/17621/internet-explorer-downloads

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Använder du Windows XP som operativsystem?
Microsoft har upphört med all support för operativsystemet Windows XP och inga fler säkerhetsuppdateringar kommer att släppas. Använder du idag Windows XP så rekommenderar vi dig att uppgradera ditt operativsystem till Windows 10, eftersom Windows XP inte stöder dagens teknik

If you are using Windows XP operating system
Microsoft has discontinued support for the Windows XP operating system and no more security updates will be released. If you are using Windows XP today, we recommend upgrading your operating system to Windows 10, as Windows XP does not support today's technology.