Unident AB köper Dental Systems i Finland

PRESSMEDDELANDE: Helsingfors/Falkenberg, 15 oktober 2019. Unident köper det finska företaget Dental Systems. Dental Systems är ett utrustnings-och tjänsteföretag för tandvårdsindustrin i Finland. Förvärvet kommer att stärka Unidents position på den finska marknaden.

TEXT: Unident AB

Unident är en ledande nordisk importör och distributör av dentalprodukter med ett komplett produkt- och serviceutbud som sträcker sig från förbrukningsvaror och utrustning till digitala lösningar, inredning, utbildning och support.

Unidents finska filial grundades 2018 och har sedan dess visat en mycket stark tillväxt.

Dental Systems har ett långt och positivt resultat på den finska marknaden, sedan företaget grundades 1977. Med en väletablerad försäljnings- och serviceorganisation i Finland kommer Unident med förvärvet att få en bättre tillgång till den finska tandindustrin.

”Detta är ett strategiskt viktigt förvärv som ytterligare stärker vår position på den finska marknaden och banar väg för fortsatt tillväxt. Dental Systems är ett mycket välskött företag som kompletterar och stärker Unidents erbjudande. Vi ser stor potential för synergier ”, säger Robert Dackeskog, VD Unident.

”Vi är mycket glada över samgåendet med Unident. Att vara en del av ett ledande nordiskt tandvårdsföretag är en utmärkt plattform för att fortsätta ge kunderna det mest värdefulla erbjudandet och därmed driva tillväxt. Som två företag med stark familjeförankring är jag dessutom övertygad om att de båda företagen kommer att passa varandra väldigt väl”, säger Pertti Nick, grundare av Dental Systems.

Båda parterna har kommit överens om att inte delge någon information om villkoren i uppgörelsen.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION KONTAKTA:
Robert Dackeskog, VD Unident, +46 70 148 76 13

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
OM UNIDENT:
Unident har utvecklat den professionella tandvården med innovativa lösningar sedan 1992. Idag är Unident Nordens tredje största dentalhandel och erbjuder allt som tandvårdskliniker behöver, och önskar, i form av förbrukningsvaror, utrustning, inredning och därtill hörande service och utbildning. Unident bedriver verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland och har sitt huvudkontor i Falkenberg. Företaget har 170 anställda och en omsättning på cirka 400 MSEK.
www.unident.se

OM DENTAL SYSTEMS:
Dental Systems grundades 1977 av familjen Nick och är verksamma inom tandutrustning, förbrukningsvaror och leveranser och service på tandvårdsenheter och annan utrustning. Dental Systems, med 15 medarbetare, har sitt huvudkontor i Helsingfors.
www.dentalsystems.fi

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

PRESS RELEASE IN ENGLISH >

Dela:
Unident

Din Webbläsare stöds ej

Du använder en gammal version av Internet Explorer. För att kunna utnyttja alla funktioner på vår sajt så behöver du uppgradera din webbläsare. Klicka på länken nedan för anvisningar om hur du uppdaterar din webbläsare.

Please upgrade your browser! 
Your browser is too old and is not supported. In order to utilize all features on our site, you need to upgrade your browser. Click the link below for instructions on updating your browser.

Internet Explorerhttps://support.microsoft.com/en-us/help/17621/internet-explorer-downloads

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Använder du Windows XP som operativsystem?
Microsoft har upphört med all support för operativsystemet Windows XP och inga fler säkerhetsuppdateringar kommer att släppas. Använder du idag Windows XP så rekommenderar vi dig att uppgradera ditt operativsystem till Windows 10, eftersom Windows XP inte stöder dagens teknik

If you are using Windows XP operating system
Microsoft has discontinued support for the Windows XP operating system and no more security updates will be released. If you are using Windows XP today, we recommend upgrading your operating system to Windows 10, as Windows XP does not support today's technology.