Unident satsar framåt

unident_marcus_nordwall

Unident, som grundades av tandläkarsönerna Marcus och Christian Nordvall, har på 25 år växt till att bli Nordens tredje största grossist till tandvården. Företaget som idag har nära 160 anställda och kontor i Sverige, Norge, Danmark och Finland, ska nu expandera ytterligare.

TEXT: Unident

Unidents mission om att förbättra tandvården har sedan 1992 förverkligats genom att bland annat digitalisera röntgen och bedövningen. På så sätt har stråldoserna minskat, alla miljöfarliga framkallningsvätskor försvunnit och vårdgivare samt patient har fått en bättre lokalanestesi. Inom området för digital röntgen har företaget, i samarbete med flera större vårdaktörer, utvecklat vad som blivit marknadens ledande programvara för bildhantering. Företaget, som också är ledande inom implantat- och käkkirurgi, har förbättrat möjligheten för patienter att få implantat genom benuppbyggnad och på så sätt gett fler patienter möjlighet att tugga - med ytterligare vinster i form av allmänna samhällsbesparingar och patientkomfort som följd. Idag leder företaget digitaliseringen av tandtekniken och tandregleringen.

Vi vill bli ännu bättre.

Tillväxten sker genom att ta in kompetens och kapital genom en ny majoritetsägare i form av private equity-bolaget Triton.
”Ett tag kändes det lite konstigt att sälja en majoritetspost i företaget som jag och min bror byggt upp under 25 år, men å andra sidan förändrar detta inte den dagliga verksamheten. Vi får in nya personer i styrelsen och sedan kommer det såklart in personer som kan ta beslut över mitt huvud, men vi har alltid haft en styrelse där vi resonerat oss fram till beslut. Jag är kvar som VD och min bror Christian, är kvar i sin roll som ansvarig för vår tandtekniska produktion i Västerås. Ledningsgruppen har också fått möjlighet att gå in som mindre delägare och finns också kvar i bolaget, så återigen - så stor skillnad blir det inte”, säger Marcus Nordwall, medgrundare, delägare och fortsatt VD för koncernens moderbolag, Unident AB.

”Triton kombinerar en vilja och ekonomisk förmåga att stödja Unidents ytterligare tillväxt, med en stark kompetens inom vårdindustrin och en solid historia i att utveckla och bygga vidare på befintliga verksamheter”, fortsätter Marcus.

Vad betyder det för er som kunder till oss på Unident?

"Vår vision är att även fortsättningsvis vara förstahandsvalet för tandvårdskliniker i hela Norden när ni söker en pålitlig partner för utveckling av sin verksamhet genom leverans av tandvårdsprodukter, utrustning och relaterade tjänster", avslutar Marcus Nordwall.

Dela:
Unident

Din Webbläsare stöds ej

Du använder en gammal version av Internet Explorer. För att kunna utnyttja alla funktioner på vår sajt så behöver du uppgradera din webbläsare. Klicka på länken nedan för anvisningar om hur du uppdaterar din webbläsare.

Please upgrade your browser! 
Your browser is too old and is not supported. In order to utilize all features on our site, you need to upgrade your browser. Click the link below for instructions on updating your browser.

Internet Explorerhttps://support.microsoft.com/en-us/help/17621/internet-explorer-downloads

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Använder du Windows XP som operativsystem?
Microsoft har upphört med all support för operativsystemet Windows XP och inga fler säkerhetsuppdateringar kommer att släppas. Använder du idag Windows XP så rekommenderar vi dig att uppgradera ditt operativsystem till Windows 10, eftersom Windows XP inte stöder dagens teknik

If you are using Windows XP operating system
Microsoft has discontinued support for the Windows XP operating system and no more security updates will be released. If you are using Windows XP today, we recommend upgrading your operating system to Windows 10, as Windows XP does not support today's technology.