SV | NO | DK            Logga in | Kundtjänst: 0346-73 24 00 | Support: 0346-73 24 50 

 

Om Unident AB

Verksamhet i hela Skandinavien

Unident startades 1992 av tandläkarsönerna Marcus och Christian Nordvall. Unident har kontor i Stockholm, Horten, Köpenhamn, Helsingfors och har sitt huvudkontor i Falkenberg. Ca 150 personer arbetar inom koncernen. 

Ett ständigt brett och aktuellt produktutbud

Hos oss pågår det ett kontinuerligt arbete med att hitta nya och intressanta dentalprodukter. Vi samarbetar med flera av världens ledande tillverkare av dental utrustning och dentalmaterial som t ex Cefla, Sirona Dental, Vatech, 3Shape, Wand, Composipost, Kerr, Heraeus och Geistlich m fl. Varje år lanserar vi ett antal intressanta nyheter på den skandinaviska dentalmarknaden.

Vi erbjuder även utrustning och klinikbyggnation. Vi hjälper dig med allt från att bygga kliniken till att leverera och installera allt du behöver för att ha en fungerade praktik. Naturligtvis utför vi service och support som gör att du som kliniker kan känna dig trygg.  

Unident har varit och är marknadsledande i Sverige inom digital röntgen. Vi är återförsäljare för Schicksensorerna från Sirona Dental Inc- (tidigare Schick Technologies, USA) - världens största tillverkare av digitala röntgensystem med över 50% av världsmarknaden. Hälften av svenska privattandläkare liksom 11 av Sveriges landsting har valt att digitalisera sin praktik med världsledande Schick från Unident.

Allt du önskar i dental förbrukning finns till försäljning i vår webbshop 24h om dygnet. Där hittar du även aktuell information om produkterna. Skulle du sakna något är du mer än välkommen att kontakta vår kundtjänst som bistår dig på bästa sätt.

Nyheter och marknadsföring

Kraftfull marknadsföring är en viktig del av vår verksamhet och vi har en egen marknadsavdelning som arbetar med att bygga varumärken, positionering och reklamproduktion. Internet är vår viktigaste marknadsföringskanal och här ligger vi långt framme i arbetet med segmenterad marknadsföring via vår kunddatabas. 

Behaglig och estetisk tandvård

Unidents mission är att ge patienter en bättre och behagligare tandvård. Många av våra produkter, t ex "the Wand" bedövningsinstrument, bidrar aktivt till att minska smärta och tandvårdsrädsla. Digital röntgen ger väsentligt mindre strålning. Naturligtvis arbetar vi även mycket inom området estetisk tandvård med bl a tandblekning.

Artilabs tandteknik

Artilabs är vårt fullservicelaboratorium i Västerås. Våra tandtekniker har olika bakgrund och olika specialkompetenser för att motsvara kundernas behov. De anställdas kompetens är grundstenen i bolagets framtid och är något som ständigt utvecklas tillsammans med önskemål från marknaden. Vi arbetar uteslutande med den senaste tekniken, de bästa materialen och de mest kunniga medarbetarna.

Våra medarbetare

Vi är ett glatt gäng där många av oss känner varandra sedan lång tid tillbaka, vilket ger ett öppet och familjärt arbetsklimat med mycket skratt och intensiva diskussioner. Vi är en projektstyrd organisation och jobbar mycket i team. Här arbetar drivande personer som själva tar ansvar för sin planering och sina arbetsuppgifter.

Verksamhetspolicy

Ledning och personal på Unident arbetar ständigt med miljö- och kvalitetsarbete. Unident uppfyller alltid lagar, föreskrifter och andra krav samt arbetar ständigt med att förbättra kvalitets- och miljöledningssystemet och förebygga föroreningar. Ledningen tillsätter de resurser som krävs för att fastställa och följa upp verksamhetsmål och ger alltid sitt stöd.

Genom att lyssna på kunden kan vi tillsammans förverkliga vår affärsidé:

"Genom engagerade medarbetare, branschens bästa bemötande och ett brett produktutbud skall tandvården inspireras till att välja oss som samarbetspartner."