Om Unident

Det börjar och slutar alltid med engagemang.
Historien om Unident började 1992 med en engagerad pappa, tandläkare till yrket, som kom hem till sina söner Marcus och Christian med en agentur att pröva sina vingar på. Bröderna kastade sig ut ur boet, tog med sig engagemanget och utvecklade Unident till vad det är idag – Nordens tredje största dentalhandel.

Unident har verksamhet i 4 länder: Sverige, Norge, Danmark och Finland. Kontor i Stockholm, Västerås, Horten, Köpenhamn, Helsingfors och med huvudkontor i Falkenberg. Ca 200 medarbetare arbetar inom koncernen som omsätter 570 miljoner kronor. Hos oss hittar du idag allt en tandvårdsklinik behöver i form av dentala förbrukningsvaror, utrustning, inredning samt service, utbildning och support.

Engagemanget blev inskrivet i affärsidén och är en del av vårt DNA.

Det ska vara kul på jobbet!

Våra medarbetare är en brokig blandning människor som tillsammans bildar varumärket Unident. För oss är det viktigt att våra medarbetare skrattar och trivs, utvecklas, får respekt och uppskattning. Vi stödjer anslutning till kollektivavtal och fackligt engagemang samt har en arbetsmiljö som är öppen i ord och tanke. Våra värderingar är obundna av kön, könsöverskridande identitet och uttryck, etnicitet, politiska åsikter och sexuell läggning.

Vi har en jämn könsfördelning mellan våra medarbetare. I vår ledningsgrupp är en fjärdedel kvinnor och vi arbetar aktivt för att nå jämn fördelning i alla roller.

Vi bryr oss

Övergången från analog till digital röntgen är vårt enskilt största bidrag till mindre miljöpåverkan. Skadliga kemikalier i framkallningsvätskor, filmer och transporter är ett minne blott. Vår utveckling med digitala lösningar som exempelvis digitalt avtryck och vårt lagerhanteringssystem FLOW, bidrar även till mindre och lättare transporter.

Vi för en aktiv dialog med våra leverantörer om förpackningar, transporter och dess påverkan. Självklart värmer vi våra kontor med grön el och vi lyser upp med LED lampor. Vi använder oss av videokonferenser och sköter mycket av vår service via fjärrstyrning. På detta sätt minskar vi vårt resande.

Självklart är miljöområdet i fokus och vår ambition är att göra mer.

Vi tar ansvar

Vi tycker att det ligger i allas ansvar, både som företag och medmänniska, att göra det vi kan för att på så sätt göra skillnad. Genom stöd till humanitära organisationer,  dentala branschorganisationer, lokala idrotts- och kulturföreningar vill vi bidra till en bättre värld.

Vi vet vad vi gör!

Precis som på er klinik, nöjer vi oss inte med något annat än det bästa. Därför är vi kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO-standard. Genom våra certifikat kan vi visa att vi håller vad vi lovar. Det ger en grundtrygghet som varken är mer eller mindre än vad ni ska kunna förvänta er.

Unidents miljö- och kvalitetsledningssystem omfattar konstruktion och utveckling, försäljning och service av medicintekniska utrustningar och produkter inom dentalbranschen.

Vi är en aktiv och stolt medlem i Föreningen Svensk Dentalhandel.

Hos oss hittar du alla dina favoriter!

Unident

Din Webbläsare stöds ej

Du använder en gammal version av Internet Explorer. För att kunna utnyttja alla funktioner på vår sajt så behöver du uppgradera din webbläsare. Klicka på länken nedan för anvisningar om hur du uppdaterar din webbläsare.

Please upgrade your browser! 
Your browser is too old and is not supported. In order to utilize all features on our site, you need to upgrade your browser. Click the link below for instructions on updating your browser.

Internet Explorerhttps://support.microsoft.com/en-us/help/17621/internet-explorer-downloads

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Använder du Windows XP som operativsystem?
Microsoft har upphört med all support för operativsystemet Windows XP och inga fler säkerhetsuppdateringar kommer att släppas. Använder du idag Windows XP så rekommenderar vi dig att uppgradera ditt operativsystem till Windows 10, eftersom Windows XP inte stöder dagens teknik

If you are using Windows XP operating system
Microsoft has discontinued support for the Windows XP operating system and no more security updates will be released. If you are using Windows XP today, we recommend upgrading your operating system to Windows 10, as Windows XP does not support today's technology.