Digitala avtryck = bättre tandvård

Digitala avtryck är tandvårdens framtid, eller snarare dess nutid. Med digitala avtryck går scanningen snabbare och smidigare – samt ger en behagligare upplevelse för patienten. Den digitala tekniken gör kvaliteten på avtrycket mycket högre och risken för omgörning minskar, jämfört med traditionell teknik.

Vi erbjuder lättanvända scannersystem från ledande tillverkare med kontinuerlig uppdatering av mjukvaran samt lokal support och utbildning. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med en lättillgänglig och specialiserad lokal support och utbildning. Kontakta oss så ger vi dig vägledning utefter dina och klinikens behov. 

Boka rådgivning

Funderar du på att investera i digitalt avtryck, men är osäker på vad du och din klinik har för behov? Vi ger dig vägledning.

Investera i digitala avtryck - tandvårdens framtid

3shape

3Shape TRIOS är en snabb och enkel intraoral scanner som skapar dokumenterade och exakta digitala avtryck, med friheten av trådlös scanning.

Läs mer om 3shape >

3shape trios 3

Engagera dig med dina patienter.

3shape Trios 4

3shapes mest kraftfulla intraorala skanner hittills.

3shape trios 5

LÄS MER >>

Medit

Den enkla ingången till digital tandvård. Supersnabb scanner med exakt ljus och utmärkt batterikapacitet.

Läs mer om Medit >

Medit i600

Digital Dentistry at Your Fingertips

Medit i700

Unleash Your Clinic's Potential

Medit i700 Wireless

Magic Made Easy with a Simple Touch

iTero

iTero element är utformad för att ge snabbhet, pålitlighet och enastående visualiseringsmöjligheter.

Läs mer om iTero >

iTero Element Plus series

Cutting-edge digital scanning performance that delivers a seamless experience.

iTero Element 5D

Advanced intraoral scanner which aids in interproximal caries detection.

iTero Element Flex

A powerful solution you can take from room to room. Or office to office.

Prova och jämför

Tänk på att de flesta system fungerar bra i en optimal miljö på modell – men det ska även fungera i vardagen på kliniken. Prova och jämför. Tänk också på att välja en scanner från en etablerad tillverkare – för att undvika "barnsjukdomar" som ofta finns hos nya produkter.

Utbildning & support

Undersök leverantörens serviceåtaganden. Utbildning och support är det viktigaste för att du snabbt skall komma igång och få en lyckad implementering av den nya tekniken. Vi erbjuder en kompetent och lättillgänglig support som hjälper dig att få vardagen att fungera.

Kolla med labbet

Involvera ditt tandtekniska lab i beslutsprocessen – så att de kan ta emot framtida beställningar. Många lab är idag redo för att ta emot digitala avtryck – men stäm av med din tandtekniker.

Skillnad mellan analoga och digitala avtryck

Tandavtryck används flitigt inom tandvården, och såväl tandläkare som patienter har mycket att vinna på tekniska framsteg inom området. Så väl implantat och bryggor som proteser och skenor är beroende av korrekta avtryck. Därför är digital avtryckstagning är ett viktigt framsteg för både patienter och tandläkare.

Typiska avtryck där patienten biter ned i ett plastiskt material har använts under lång tid. Materialet stelnar och resulterar i ett avtryck som sedan kan användas som modell för implantat, bryggor och annat. Och visst, tekniken fungerar och tandläkarna där ute kan den väl. Men idag finns det ny teknik (digitala avtryck) som gör saker enklare och effektivare - det gäller dock att ta steget för att komma igång. Där kan vi på Unident hjälpa dig! Välkomna de många fördelarna med digital avtryckstagning.

Varför digitala avtryck?

Patienten slipper kladdigt avtrycksmaterial som kan upplevas som obehagligt och jobbigt, samt väntan på att gipset ska stelna. Digitala avtryck gör det snabbare, enklare och smidigare att ta tandavtryck, både för dig och patienten. En intraoral scanner används i patientens mun för att skapa ett digitalt tandavtryck och scanningen överförs sedan direkt till skärmen, via ett mjukvaruprogram.

Några av fördelarna är: 

• Sparar tid
• Högre precision
• Lägre kostnader
• Nya behandlingsmetoder
• Digital överföring och lagring
• Mindre obehagligt för patienten (ingen avtrycksmassa i munnen)

Digitala avtryck kan exempelvis användas för att skapa kronor, broar och implantat. Avtrycken behöver inte skickas iväg till en tredje part, vilket minskar risken för att de hamnar fel eller tappas bort i posten. Utvecklingen har gått fort. För några år sedan var det inte många som vågade testa på digitala avtryck, men i takt med att systemen förbättras väljer fler och fler tandläkare digitalt. Teknologin är framtiden, och risken är att du hamnar efter om du fortfarande arbetar analogt.